De Stadsgalerie is een galerie voor hedendaags figuratieve kunst. Het is opgericht door kunstenaars, voor kunstliefhebbers. CCG lid Marein Konijn is één van de oprichters. Zij vertelde ons meer over de stadsgalerie en de kunstenaars waarmee zij samenwerkt. 

Tijdens de lunch heeft Dr. J.P. (Hans) van der Sande, groot kunstliefhebber, een lezing gegeven over kunst met een kleine k en kunst met een grote K. Hij nam een filosofische insteek en verbond de kunst aan de psyche van de mens.

PROGRAMMA:
11.30 uur: inloop
12.00 uur: lunch + openingswoord Marein Konijn (Stadsgalerie)
12.30 uur: spreker Hans van der Sande
13.15 uur: mogelijkheid om in gesprek te gaan met de kunstenaar of na te praten.
14.00 uur: einde

LOCATIE: 
Oude Boteringestraat 7, 9712GB, Groningen
 

Over Dr. J.P. (Hans) van der Sande:
Hans is bij het grote publiek, vanuit zijn werkzaamheden bij de (landelijke) media met name bekend als psycholoog en deskundige op het gebied van sociale en massa psychologie.
“Sinds 1970 werkzaam aan RuG bij de vakgroepen  Sociale en Organisatie-psychologie en (tot 1980) Sociologie. Sociaal psychologisch onderzoeker en docent op gebieden als Groepsdynamica, (nonverbale) communicatie, gedragsobservatie, agressie en criminaliteit en massapsychologie, waaronder voetbalvandalisme. Publiceerde op deze terreinen nationaal en internationaal. Promoveerde in 1996 op het onderwerp ‘waarneming van situaties’.”

Meet & Greet met de artiesten en de kunst
Na de lezing was er uitgebreid tijd om met de kunstenaars in gesprek te gaan over de verschillende werken die in de galerie worden tentoongesteld.